Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ROSEMONT Ananász rum 40% -os 0,7 liter

Ár:
18.000 Ft
Gyártó: ROSEMONT

Származási hely: Canada

Kiszerelés: 0,7 liter

Alkoholtartalom: 40 %

Érlelési mód: Melasz alapú rum, új, francia tölgyfahordóban érlelve

Különlegessége: Costa Rica-i tökéletesen érett ananászágyon érlelik a rumot, majd újra lepároljak Charentais rézüsttel.

Illat: Az ananász egzotikus ízei és a rumra jellemző karamellás jegyek csábítanak kóstolásra.

Ízvilág: Azt nyújtja, amit az illata ígér, az ananász zamata csodás komplexitást hoz létre a tarte tatin jegyeivel.

Lecsengés: Az ananász mellett lágyan megjelenik az érlelt rum íze.

Szín: Borostyán

Elérhetőség: Utolsó 16 db raktáron
Szállítási díj: 889 Ft
Menny.:db

Leírás

Ezt a pazar italt a Distillerie de Montréal készíti, amelyet Lilian Wolfelsberger és Stéphane Dion alapítottak 2013-ban, Montréal Rosemont negyedében. A lepárlás öt generáció óta része Lilian családjának. Gyermekkorát szülőföldje, Franche-Comté régió gyümölcsöseiben töltötte, ahol nagybátyjától és nagyapjától elsajátította ősei tudását. Később tapasztalt lepárlómesterekkel együtt dolgozva mélyítette el szakértelmét, akik mentorává is váltak.

Charentais típusú, dupla lepárlásra alkalmas alembik rézüstben desztillálják a rumot, ami tükrözi kézműves szemléletüket és úttörő szakértelmüket. A Distillerie de Montréal (Rosemont) volt az első kanadai lepárló, amely Charentais dupla desztilláló üstöt használt. Azért választották ezt a lepárlóberendezést, mert az ananász aromáit tökéletesen kiemeli.

A Rosemont Ananász Rum receptjét az 1857-ben íródott Nouveau manuel complet du distillateur liquoriste című francia lepárlási kézikönyv inspirálta, amely Lilian (a Rosemont lepárlómestere) nagyapjának tulajdona volt.

Az ital készítési folyamata Costa Rica-i ananászok gondos kiválasztásával kezdődik, amelyeket csak teljes érés idején szüretelnek. Az ananász meghámozása és feldarabolása után húsát és héját új, francia tölgyfahordókban érlelt rumban macerálják. Ezt követi az ananász héjának infúziója, amelyet Charentais lepárlókészülékkel desztillálnak, hogy kivonják az aromákat. Az ananász húsát kipréselik, hogy minden szükséges ízt és édességet kinyerjenek. Ezt a kettőt megfelelő arányban keverik, majd új tölgyfahordóban érlelt, melasz alapú rummal blendelik. A rumkészítéshez a melaszt főként Kolumbiából és Guatemalából vásárolják. Egy csipetnyi házi karamellt és egy leheletnyi illatos kamillát adnak az italhoz, amely a végső ízvilágot alkotja. Ezáltal megőrzik az ananász frissességét az illatában, miközben az ananász zamata és édessége a szájban is érvényesül.

A Rosemont Ananász Rum egy ínyenc különlegesség, amely egzotikus ízvilágával és elegáns édességével tűnik ki. Frissítő élményként kínálható aperitifként, családi összejövetelek és bulik italaként, de desszertek mellé is kitűnően passzol – tengerparti hullámzás hangja sajnos nem jár mellé!

Keresés